Blog TopAlkohol.cz, Strana 10

LAPHROAIG - nekompromisní image whisky

Laphroaig byl vždy pověstný silnou kouřovou příchutí. Je v ní cítit konopí, dezinfekční mýdlo a kouř ze dřeva... Tři hlavní ingredience pro přípravu Laphroaigu: ječmen, voda a kvasnice, ale tajnou přísadou jsou lidé. Laphroaig je příběh komunity, Nekompromistní, pevná a odhodlaná skupina lidí, která pracuje, aby zajistila, že tato definice whisky vždy zůstane věrná svému původu. Počátky tohoto faktu najdete právě na ostrově Islay, na kterém byl Laphroaig stvořen - jeho drsné podnebí a krajinu ...

JACK DANIEL´S - tajemství americké whisky

Příběh americké whiskey Jack Daniel´s začíná roku 1846 narozením Jaspera "Jacka" Newtona Daniela. TAJEMSTVÍ PALÍRNY.... Příběh nejlépe prodávané americké whiskey Jack Daniel´s začíná roku 1846 narozením Jaspera "Jacka" Newtona Daniela v okrese Lincoln v Tennessee. Podle legendy Jack nevyházel se svou nevlastní matkou a v pouhých šesti letech odešel z domova a žil u jednoho postaršího souseda a jeho rodiny. Následně se přestěhoval do Louse Creeku k farmáři a laickému luteránskému kazateli Da...

Značka Hennessy

Jste-li milovníkem koňaku a libujete si ve vytříbené chuti nejslavnějších světových značek, pak neváhejte a pojďte s námi nahlédnout do společnosti, jež má již 250 let kvetoucí tradici a je špičkou na světovém trhu. Pojďme se podívat, co se skrývá na pozadí lahví nesoucích jméno Hennessy. Jas Hennessy & Co., je společnost na výrobu koňaku se svým sídlem v Cognacu, ve Francii. V dnešní době tato společnost prodává každým rokem na 50 milionů lahví po celém světě, což je něco málo přes 40 proc...

Armagnac rodiny DELORD

Armagnac je typický destilát z oblasti Gaskoňska. Tento malebný venkovský kraj jihovýchodní Francie je obklopen Pyrenejemi na jedné a Atlantickým oceánem na druhé straně. Kraj zůstal prakticky nezměněn od dob d´Artagnana a Cyrana z Bergeracu, kteří spolu s vynikající kuchyní a armagnacem proslavili Gaskoňsko po celém světě. Výroba v rodinné destilerii začala v roce 1893 a po smrti zakladatele dva synové se rozhodli pokračovat v otcově práci – pěstování vinné révy, destilaci a prodeji svých pr...

Královská whisky CROWN ROYAL

Značku CROWN ROYAL vytvořil Sam Bronfman, prezident společnosti Seagram u příležitosti státní návštěvy krále Jiřího VI. a královny Alžběty v Kanadě v roce 1939. Proto jí dal uzávěr ve tvaru koruny a purpurové pouzdro. Do roku 1964 byla k dostání pouze v Kanadě, ale dnes je to jedna z nejprodávanějších kanadských whisky v USA. Od roku 1992 ji vyrábí palírna Gimli u jezera Winnipeg. Dříve se vyráběla v pálírně Waterloo založené roku 1857, kterou r roce 1883 koupil Joseph Emm Seagram. Roku 1928 ji...

OUZO

Ouzo je pravděpodobně nejslavnější řecký a kyperský anýzový likér. Soudí se, že pochází ze Střední Asie - velmi pravděpodobně jako raki. Klasické řecké ouzo se destiluje z kombinace vylisovaných hroznů, bobulí a bylinek (anýz, lékořice, máta, libavka, fenykl a lískové oříšky). Ne každé ouzo se dělá stejným způsobem. Někteří výrobci používají periodické destilace (měděné kolony ve tvaru obrovských kotlů) k předestilování základního lihu s anýzem a dalšími rostlinnými přísadami (bylinkami a ros...

O víně...

Víno je alkoholický a méně často také nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Slovo víno, stejně jako názvy vína v mnoha dalších jazycích, pochází z latinského názvu vína vinum. V našem e-shopu nabízíme víno z ČR, ale také ze slunných vinic Španělska, také Francie a dalších. Druhy vína: 1. Dle barvy  Členění vína podle barvy je základní a jsou zavedené tři barvy: bílé, růžové a červené víno. Bílé víno - vyrobeno z bílých, růžových, červených, nebo mod...

Autem na večírku? A se sklenkou kvalitního a dobrého vína?

Jedete na večírek a víte, že si nebudete moc dát ani skleničku vína? Máme pro vás vynikající řešení. Výborné a kvalitní nealkoholické víno značky Carl Jung. Víno, které se pohybuje na českém trhu už 10 let a díky jeho úspěšnosti ho právě teď přinášíme i my vám. Nealko víno Carl Jung je plnohodnotné víno bez alkoholu jenž se na českém trhu k potěšení svých početných příznivců úspěšně prodává již 10 let! Vzniká z klasického tichého vína odstraněním alkoholu ve vakuové komoře. Tento proces zacho...

SEZNAMTE SE S PIMM'S No. 1

Pimm's No. 1 je receptura likéru, kterou vymyslel v polovině 19. století londýnský restauratér James Pimm. Vytvořil nový druh nápoje v němž byl smíchán alkohol (zpočátku Gin) s různými druhy bylin a koření, včetně chininu. V roce 1856 měl Pimmův lahodný nápoj, takový úspěch, že ho Pimm začal dělat ve velkém a dodával do restaurací a barů. Označení No. 1 znamená, že nápoj pocházel z kádě číslo jedna, ve které byl hlavní složkou Gin, ze které Pimm svůj lahodný nápoj servíroval. Samozřejmě byly...

PORTSKÉ VÍNO - smyslnost, hluboká intenzita a bohatý buket

Ve dnech, kdy večeře končívala opulentním moučníkem, byla sladká vína normální součástí jídla. I když tato vína v posledních letech ztratila na oblibě, jsou nadále zdrojem chuťových zážitků, které patří k nejlepším (a k nejdražším na světě). Odrůdy hroznů u sladkých a fortifikovaných vín U přírodně sladkých vín není tak důležitá odrůda révy, ale proces použitý při výrobě. Většina z nich - dokonce i skvělá klasická vína - jsou směsi odrůd. Nejdůležitěší je Sémillion, ale používá se i Ryzlink,...

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz