Zacapa Centenario XO 40 % 0,7 l

Kód: 840 867
2 490 Kč 2 058 Kč bez DPH
Skladem

Zacapa XO představuje jedinečnou rovnováhu komplexních vůní a chutí, které jsou výsledkem exkluzivní směsi rezervních rumů. Ručně vybíráme rumy, které zrají 6 až 25 let systémem "Sistema Solera". Staření probíhá v sudech po robustní americké whisky, delikátním sherry, jemném vínu Pedro Ximénez a nakonec tekutinu staříme ve francouzských dubových sudech, v nichž dříve zrál koňak. Zacapu XO si nejlépe vychutnáte čistou nebo s ledem a skvěle se kombinuje s hořkou čokoládou a dezerty.

Nyní k dispozici i s dárkovou taškou.

 

 

VŮNĚ

Rovnováha vyzrálého praženého dubu a karamelu, suchých pečených ořechů, marcipánu a pomerančové kůry s jemným ovocným tónem v závěru.

 

CHUŤ

Vyvážená, dlouho přetrvávající po sladkých třešních, čokoládě, datlích, švestkách, hřebíčku, vanilky a skořice.

 

ZÁVĚR

Lehčí tóny sušeného manga, malin a zázvoru v závěru.

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a rumové elixíry
Objem: 0,7 l, 0,75 l
Obsah alkoholu: 40 %
Země původu: Guatemala
Druh balení: kazeta
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 23.6.2020
Dostal jsem jako darek a je fantasticky.
5
MZ Avatar autora | 26.1.2018
dárek dostal jsem, krásný kousek ve sbírce.
5
I Avatar autora | 20.3.2017
+ byl to dárek sběrateli, který velmi potěšil

zkušenosti s tímto produktem nemám, prostě se mi líbila lahev i to co jsem se dozvěděla z popisu obsahu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ron Zacapa Centario patří mezi nejkvalitnější rumy vyráběné z panenského sirupu, které zrají v sudech z bílého dubu. Vyrábí se v horách Guatemaly procesem blendování systemem solera, a to ve výšce 2333 metrů nad mořem, kde se nechává zrát v takzvaném „Domě nad mraky“ (The House Above the Clouds“). Díky dozrávání v tak extrémních podmínkách získávají rumy Zacapa svou jedinečnou barvu, vůni a chuť. 

Sistema Solera je jedinečný způsob zrání, převzatý z výroby Sherry. Destilérie Zacapa míchá ( Blendování) rumy různého stáří v sudech původně sloužících ke zrání whiskey, sherry a vína Pedro Ximenez. Destilát prochází každým z těchto sudů, čímž se z něj stává rum vyjímečné kvality. Na proces dohlíží Master Blender, kterou je Lorena Vásquezová.  

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz