Zacapa 23 yo 40 % 1 l

Kód: 784 051
1 890 Kč 1 562 Kč bez DPH
Skladem

Jedná se o guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2300 metrů. Během zrání je postupně uložen do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximenez. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6 – 23 let.

Od svého prvního uvedení na International Rum festival v roce 1998 až do roku 2002 získával rum Zacapa Centenario 23 pravidelně 1. místo v kategorii superprémiových rumů. Následně byl oceněn Platinovou medailí a byl uveden do Síně Slávy této prestižní světové soutěže. Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Výsledek snoubení mayské kultury, unikátního výrobního procesu a mistrovské práce master blenderky Loreny Vasquez můžete dnes ocenit i Vy nebo Vaši blízcí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a rumové elixíry
Objem: 1 l
Obsah alkoholu: 40 %
Země původu: Guatemala
Druh balení: tuba

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 23.4.2021
Výborný třtinový rum. pochutnali jsme si. Moc dlouho nám ta litrovka nevydržela.

Ron Zacapa Centario patří mezi nejkvalitnější rumy vyráběné z panenského sirupu, které zrají v sudech z bílého dubu. Vyrábí se v horách Guatemaly procesem blendování systemem solera, a to ve výšce 2333 metrů nad mořem, kde se nechává zrát v takzvaném „Domě nad mraky“ (The House Above the Clouds“). Díky dozrávání v tak extrémních podmínkách získávají rumy Zacapa svou jedinečnou barvu, vůni a chuť. 

Sistema Solera je jedinečný způsob zrání, převzatý z výroby Sherry. Destilérie Zacapa míchá ( Blendování) rumy různého stáří v sudech původně sloužících ke zrání whiskey, sherry a vína Pedro Ximenez. Destilát prochází každým z těchto sudů, čímž se z něj stává rum vyjímečné kvality. Na proces dohlíží Master Blender, kterou je Lorena Vásquezová.  

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení