Zacapa 23 yo 40 % 1 l

Kód: 784 051
1 690 Kč 1 397 Kč bez DPH
Skladem

Jedná se o guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2300 metrů. Během zrání je postupně uložen do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximenez. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6 – 23 let.

Od svého prvního uvedení na International Rum festival v roce 1998 až do roku 2002 získával rum Zacapa Centenario 23 pravidelně 1. místo v kategorii superprémiových rumů. Následně byl oceněn Platinovou medailí a byl uveden do Síně Slávy této prestižní světové soutěže. Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Výsledek snoubení mayské kultury, unikátního výrobního procesu a mistrovské práce master blenderky Loreny Vasquez můžete dnes ocenit i Vy nebo Vaši blízcí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a rumové elixíry
Objem: 1 l
Obsah alkoholu: 40 %
Země původu: Guatemala
Druh balení: tuba
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 23.4.2021
Výborný třtinový rum. pochutnali jsme si. Moc dlouho nám ta litrovka nevydržela.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ron Zacapa Centario patří mezi nejkvalitnější rumy vyráběné z panenského sirupu, které zrají v sudech z bílého dubu. Vyrábí se v horách Guatemaly procesem blendování systemem solera, a to ve výšce 2333 metrů nad mořem, kde se nechává zrát v takzvaném „Domě nad mraky“ (The House Above the Clouds“). Díky dozrávání v tak extrémních podmínkách získávají rumy Zacapa svou jedinečnou barvu, vůni a chuť. 

Sistema Solera je jedinečný způsob zrání, převzatý z výroby Sherry. Destilérie Zacapa míchá ( Blendování) rumy různého stáří v sudech původně sloužících ke zrání whiskey, sherry a vína Pedro Ximenez. Destilát prochází každým z těchto sudů, čímž se z něj stává rum vyjímečné kvality. Na proces dohlíží Master Blender, kterou je Lorena Vásquezová.  

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz