Kujira Ryukyu Whisky

KUJIRA RYUKYU JAPANESE WHISKY 

JAK SE ZRODILA JAPONSKÁ WHISKY Z RÝŽE

Japonský ostrov Okinawa ležící v souostroví Ryukyu se táhnou jižně od Japonska směrem k Thajsku. Panuje zde horké podnebí a je domovem Awamori, tradičního destilátu z rýže, který je pro tuto oblast jedinečný. Awamori je považováno za předchůdce Shochu, populárnějšího fermentovaného a destilovaného produktu vyráběného v mnoha částech Japonska. 

Stejně jako Shochu se obě pálenky vyrábějí z rýže, Awamori se však vyrábí z dlouhozrnné rýže Indica z Thajska a při kvašení se používá černá plíseň Koji (plíseň, která se pěstuje na rýži), která přeměňuje škroby na cukry a pomáhá tak kvasinkám. Awamori téměř nezraje a stáčí se do lahví s 30 až 43%  alkoholu.

 

STAŘENÍM K DOKONALOSTI

Lihovar Kumesen Shuzo, kde se Kujira whisky vyrábí funguje od roku 1952 a jeho hlavním produktem je právě Awamori. V roce 1989 však lihovar začal experimentovat se zráním Awamori v sudech po americkém bourbonu, které dotáhl k naprosté dokonalosti a vzniku Japonské Ryukyu whisky vyráběné čistě z rýže.

DSC_1464 

POJĎME SE KOUKNOUT NA JEDNU Z WHISEK

KUJIRA RYUKYU 20YO SINGLE GRAIN WHISKY je jedním z prvních produktů experimentu staření. Je vyrobena plně z rýže a vypráví opravdu úžasný příběh. Na nose je cítit tajemství, sladkost a sladové tóny. Známkou stáří jsou pak tóny červených jablek. V chuti to jiskří tóny zázvoru a koření, ale při dalších doušcích se objeví tóny hořké čokolády, skořice a citronových bonbonů. Vrstvy jemného karamelu a máslových tónů jsou úžasným základem pro všechny ty kořeněné chutě. Prostě zážitek, který stojí za ochutnání.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení