Armagnac JANNEAU

Značka založená roku 1851 Pierrem Etinne Janneau…

Armagnac-JANNEAU-logo

Barva: zlatá po jantaru s jasnými tóny a odstíny

Vůně: Květiny a čersvté, zralé ovoce, sušené švestky a ořechy.

Chuť: Lehká, jasná a kořenitá, svěží a dobře vyvážená

Pierr Etienne Janneau založil svou palírnu armagnaku v roce 1851 a učinil z ní nejstarší z Grandes Maisons d´Armagnac (armagnackých výroben). V průběhu let však byla firma prodána řadě velkých majitelů, kteří nedbali o tuto značku tak, jak si zasloužila - až do nynějška. Nyní vlastní Janneau italská rodina Giovinettiů z Milána, která si už stačila udělat jméno svou propagací skladové whisky v Itálii. Rodina zaměstnává na řížení firmy Willyho Phillipse - který je nejúspěšněji spojován se sladovou whisky The Macallan. Výsledkem je, že tato značka armagnaku se na trhu skvěle zotavila.

Janneau nyní nabízí vynikající rozsah masově prodávaných armagnaků - jsou extrémně spolehlivé a stále uznávanější v Evropě i ve světě.

Destilka používá k výrobě svého koňaku vína z oblasti Ténaréze a Bas Armagnac. Vína z Tńaréze dodávají směsi květinovost (přídech jasmínu a růže), zatímco vína z Bas Armagnac skýtají bohatší a kořeněnější efekty (kůže a skořice). Proporce každého z těchto vín určuje celkové vyznění koňaku. Většina výrobků firmy se mísí z koňaků vyráběných jak tradičním způsobem (což je někdy známo jako méthode armagnacaise, při níž se používá jediné kontinuální destilační kolony), tak technologií používanou při procesu výroby koňaku, tedy dvojí destilací v měděných periodických destilačních kotlích. Tato druhá metoda je dražší a zpravidla se tak produkují brandy, které mají jemnější kvalitu - jsou plnokrevnější a oblejší s více vrstvami vůně a příchutí.

Nejzákladnějším koňakem palírny Janneau je VS. Tato směs čtyřletých destilátů je zlatá, světlá, květinová, svěží a ovocná na nose i na patře. Na nejbližší vyšší příčce je VSOP - známý též jako Sedmiletý - směs armagnaků, které přinejmenším sedm let stárnou v soudcích vyrobených z místního dubu. Výsledkem jsou tóny vanilky nad vrstvami ovocnosti.

Hledáte-li brandy kořenější a oříškovější, s bohatšími příchutěmi tmavého ovoce jako černé švestky, vyzkoušejte vynikající Janneau XO. Tento armagnac Trés Vieille Grande Fine je extrémně hladký s onou speciální komplexností přicházející s dlouhým zráním.

Značka, která je pýchou firmy, se vyrábí míšením eaux de vie starých až 30 let. Výsledkem je mimořádně bohatá, zemitá směs, která patří k nejjemnějším na trhu. Janneau produkuje rovněž ročníkové armagnaky z několika let sahajících hodně zpátky do 20. století.

Nejste-li s armagnakem obeznámeni, jsou produkty palírny Janneau dobrým odrazovým můstkem. Vyzkoušejte je z našeho e-shopu

zdroj: Vincent Gasnier - publikace Nápoje

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení