Godet XO Terre 40 % 0,7 l

Kód: 880 1119
Tip
Značka: Godet
2 250 Kč 1 860 Kč bez DPH
Skladem

Koňaky Godet jsou velmi uznávanou značkou po celém světě. Je součástí i menu v Elysejském paláci. Koňak Godet XO Terre má zajímavý a jedinečný tvar láhve.

Vůně: směs čerstvých, květinových, ovocných vůní, které ustupují vůni skořice a koření.

Chuť: ostré ovoce, tóny dubu a pepře.

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Cognac (Koňak), Francouzská brandy, Francouzský koňak (cognac), Brandy 40 % alkoholu
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 40 %
Země původu: Francie
Druh balení: karton

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

GODET

Značka Godet byla založena roku 1782, ale její historie sahá až do r. 1550, kdy se v La Rochelle usadil původem nizozemský obchodník Bonaventure Godet a začal obchodovat s vínem a solí. Roku 1730 jeho potomek Augustin Godet začal vyvážel koňak do Anglie a Nizozemí. Společnost zůstala v rukou rodiny dodnes, současný majitel Jean Jacques Godet je osmou generací Godetů.

KOŇAK ( COGNAC )

Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.

 
 
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz