Godet Antarctica 40 % 0,5 l

Kód: 840 1674
990 Kč 818 Kč bez DPH
Skladem

Godet Antarctica Folle Blanche je první bílý koňak na světě. K jeho výrobě byla použita pouze odrůda hroznů Folle Blanche a bílé barvě vděčí čistě přirozenému procesu filtrace. V Březnu 2008 podnikl Jean-Jacques Godet cestu plachetnicí na Jižní Pól. Godet Antarctica vznikl jako pocta k této výjimečné události. Jean-Jacques Godet se nechal inspirovat především čistotou a ryzostí tamní krajiny a vytvořil tento průzračný koňak. Nejlépe vynikne jeho jedinečná chuť, když je opravdu dobře vychlazený.

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Cognac (Koňak), Francouzský koňak (cognac)
Objem: 0,5 l
Obsah alkoholu: 40 %
Země původu: Francie
Druh balení: karton

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

GODET

Značka Godet byla založena roku 1782, ale její historie sahá až do r. 1550, kdy se v La Rochelle usadil původem nizozemský obchodník Bonaventure Godet a začal obchodovat s vínem a solí. Roku 1730 jeho potomek Augustin Godet začal vyvážel koňak do Anglie a Nizozemí. Společnost zůstala v rukou rodiny dodnes, současný majitel Jean Jacques Godet je osmou generací Godetů.

KOŇAK ( COGNAC )

Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.

 
 
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz