Godet Antarctica 40 % 0,5 l

 
 

Godet Antarctica Folle Blanche je první bílý koňak na světě. K jeho výrobě byla použita pouze odrůda hroznů Folle Blanche a bílé barvě vděčí čistě přirozenému procesu filtrace. V Březnu 2008 podnikl Jean-Jacques Godet cestu plachetnicí na Jižní Pól. Godet Antarctica vznikl jako pocta k této výjimečné události. Jean-Jacques Godet se nechal inspirovat především čistotou a ryzostí tamní krajiny a vytvořil tento průzračný koňak. Nejlépe vynikne jeho jedinečná chuť, když je opravdu dobře vychlazený.

Dostupnost Skladem
Cena 818 Kč bez DPH
990 Kč    
Kód produktu 840 1674
Značka Godet
Kategorie Cognac (Koňak) z francie
 
Objem 0,5 l
Obsah alkoholu 40 %
Země původu Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

GODET

Značka Godet byla založena roku 1782, ale její historie sahá až do r. 1550, kdy se v La Rochelle usadil původem nizozemský obchodník Bonaventure Godet a začal obchodovat s vínem a solí. Roku 1730 jeho potomek Augustin Godet začal vyvážel koňak do Anglie a Nizozemí. Společnost zůstala v rukou rodiny dodnes, současný majitel Jean Jacques Godet je osmou generací Godetů.

KOŇAK ( COGNAC )

Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.