Fassbind Vieille Poire 0,7 l

 
 

Fassbind Vieille Poire je jemný destilát ze zcela zralého ovoce (hrušky), který je po celá léta skladován v dřevěném sudu a vyroben podle tradičního domácího receptu. Samotné výrobě této skvělé hruškovice předchází velmi pečlivý výběr ovoce. Všechny plody musí být dokonale zralé a bez jakékoliv známky napadení či hniloby. Destilace probíhá velmi pomalu a destilát je poté uložen do dubových sudů, kde zraje 10 - 18 měsíců. Doba zrání záleží na síle původního destilátu, ale hlavně na rozhodnutí zkušených destilatérů. Roční odpařování (tzv. andělský podíl) činí přibližně 2-4% ročně. Dubové sudy pojmou 220 litrů a používají se maximálně 3-4krát, vždy po důkladné revizi. Po ukončení zrání je destilát podroben následnému zušlechťování. Jedná se především o přídavek čistě přírodního výtažku ze sušených hrušek. Tento proces probíhá v dřevěných kádích, do kterých se navíc přidávají také sušené hrušky. Celý proces produkt zjemňuje, dodává mu jemnou sladkost a ohebnost, harmonickou chuť a především z něj činí produkt na našem trhu naprosto unikátní a nenapodobitelný. U firmy Fassbind, od jejího založení v roce 1846 ve švýcarském kantonu Schwyz, je alfou omegou její oddanost tradici a vášeň pro solidní práci při destilaci podle metody bain-marie. Tajemství čistoty a plného přírodního aroma jejích destilátů, vyráběných výhradně z ovoce nakupovaného od domácích švýcarských ovocnářů, jsou předávány pečlivě z jedné generace na druhou.

Dostupnost Poslední kus
Cena 983 Kč bez DPH
1 190 Kč    
Kód produktu 840 1801
Značka Fassbind
Kategorie Ovocné destiláty ze Švýcarska
 
Objem 0,7 l
Obsah alkoholu 40 %
Země původu Švýcarsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Prvotřídní lihovary Fassbind byly vždy charakterizovány nejvyššími požadavky na kvalitu. Už od počátků se z generace na generaci předávají tajemství výroby pro uchování čistoty, plné a přirozené vůně destilátů. V současnosti pak moderní a lety prověřené destilační postupy spolu s použitím ovoce té nejvyšší kvality zaručují špičkovost produkce Fassbind.

Bylo to v roce 1395, když se první z předků rodiny Fassbind rozhodnul usadit v nádherném regionu centrálního Švýcarska. Za dalších 250 let se první člen z rodu Fassbind usadil v Basileji – zde působil jako učitel humanitních věd na slavné Basilejské Univerzitě. Krátce poté, co se rodina usadila uprostřed Švýcarska, začali se její členové věnovat šlechtění planých třešní. Následně objevili možnosti využít tohoto úžasného ovoce – v jedné ze Švýcarských specialit – třešňové pálence. Ta byla známá mnohem dříve, než se Gottfried Fassbind rozhodl založit společnost Fassbind. Opírající se o rodinnou tradici a jedinečné znalosti lihovarnických procesů, vyrostla v roce 1846 společnost Fassbind AG. Gottfried Fassbind profesionalizoval tradici a vytrvale vylepšoval destilační proces. Přenášením znalostí a dovedností na následující generace napomohlo společnosti dosáhnout „nejvyšší a nejčistší kvality“.