Tradiční likéry Frederic Kafka

Kafkovy likéry – návrat do historie

Určitě každému z Vás se vybaví legendární scéna ze Švejka, kdy policejní rada vyjmenuje podle dýchnutí vše co jeho podřízený vypil. Víte, jak se dělaly a jak chutnaly likéry za Rakouska – Uherska a První republiky? Frederic Kafka Distillery se svojí trojicí likérů vrací do této doby a nabízí malé ochutnání historie.

Griotka – Višňový likér

F_Kafka_Griotka_dekorace

Griotka má zřejmě původ ve Francii, samotný název je pak odvozen od slova Griotte, což ve francouzštině znamená višeň. Frederic Kafka velmi rád pracoval se starou francouzskou odrůdou Morella, ze které se získá šťáva, která se pak míchá s ovocným destilátem, v tomto případě třešňovým. Likér je dělaný na 30% alkoholu, na tolik se totiž v období Rakouska – Uherska a První republiky dělal. Kafkova Griotka je nádherně ovocná s úžasně plným tělem, které jí dodává zmíněné procento alkoholu. S klidným svědomím můžeme říct, že tento višňový likér se směle vyrovná známým zahraničním značkám. Bonusem pak je věrná kopie původních láhví.

Zelená – Pepermintový likér

F_Kafka_Zelena_dekorace

Stejně jako Griotka má peprmintový likér původ zřejmě ve Francii. Na rozdíl od České republiky se zde však tento likér vyrábí většinou čirý. Zelená se dříve také dělala na 30% alkoholu, proto i ta Kafkova nese toto procento. Opět Vás čeká krásné plné tělo a k tomu svěží pepermintová chuť.

Čert

F_Kafka_Cert_dekorace

Tahle specialita se vyrábí spojením nejkvalitnějšího jihočeského tuzemáku a Griotky. Dle nalezených záznamů Frederic Kafka přidával ještě zázvor a právě lehké zázvorové pálení zavdalo příčinu pro název Čert.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz