Chambord

CHAMBORD LIKÉR

 Jste milovníci malin a likérů? Potom je dnešní článek přesně pro Vás, podíváme se totiž na francouzský likér CHAMBORD.

13581-0w600h600_Chambord

 TROCHU HISTORIE

Značku Chambord vyvinul v roce 1982 Norton "Sky" Cooper ve své rodinné firmě (jeho syn Scott Cooper později vyvinul bezinkový likér St-Germain). Nápoj byl inspirován malinovým likérem vyráběným v údolí Loiry na konci 16. století, který byl údajně vyroben pro Ludvíka XIV. při jedné z jeho návštěv zámku Chambord. V té době bylo na zámeckém dvoře běžné, že se likéry a koňak konzumovaly k pokrnům.

 VÝROBA

Chambord se vyrábí v údolí Loiry z malin a ostružin, madagaskarské vanilky, marocké citrusové kůry, medu a koňaku. Taky Vám to zní dobře? Tak se pojďme kouknout trochu detailněji.

Začíná se extrakcí šťáv z ostružin, malin a černého rybízu. Šťávy se smíchají s nejjemnějším francouzským vinným destilátem a nechají se čtyři týdny louhovat, aby se uvolnila jejich bohatá chuť. Poté jsou bobule připraveny na druhou infuzi.

Ve druhé fázi procesu se vytváří nezaměnitelná chuť. Po celkem šesti týdnech a dvojím vyluhování se bobule jemně lisují, aby se zachytily všechny jejich přirozené šťávy. Tím se získá bohatý a hedvábný základ likéru Chambord.

Ve třetí a poslední fázi se tento luxusní likér zušlechťuje.

Bobulový nálev se mísí s chutí různých druhů malin včetně zcela přírodních černých malin, dále pak s kombinací vynikajícího koňaku XO, madagaskarské vanilky, marocké citrusové kůry a jemného medu. Nakonec se chuť vyvažuje, aby se zajistilo dosažení výjimečného charakteru, kterým je tento likér známý.

Proces je to opravdu sofistikovaný a výsledek pak stojí za to.

 ZÁVĚR

Chuťově velmi zajímavý produkt, který Vás bude bavit samotný, nebo s ním můžete experimentovat v různých koktejlech. Když ještě přidáme ikonickou lahev, Chambord bude i skvělým dárkem.

 Na zdraví

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení