Tom Strommer St. Laurent Exklusive 0,75 l

Neohodnoceno
 
 

12 měsíců zrání na barikových sudech je ideálním spojeným s odrůdou St. Laurent (Svatovavřinecké). Vínu dodá jemnost s decentní tříslovinou. V kombinaci s krémovým houbovým rizotem je ideální.

Dostupnost Skladem
Cena 326 Kč bez DPH
395 Kč    
Kód produktu 820 523
Značka Tom Strommer
Kategorie Tom Strommer
 
Cukry 1,2 g
Kyseliny 6,1 g
Objem 0,75 l
Obsah alkoholu 13,5 %
Odrůda St. Laurent
Region Burgenland
Země původu Rakousko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

Málokdo z nás by vyměnil úspěšnou kariéru za něco málo vinic.

V případě Weingut Strommer tomu tak bylo, když Robert Strommer zanechal práce a v roce 1990 založil malé rodinné vinařství.

Po 2 letech získal vinařské ocenění v podobě zlaté medaile pro víno Burgenlandu.

Následně vznikla myšlenka na znovuobnovení starého sklípku, který se ve městečku Purbach již rodina vlastnila. Po 3 letech v roce 1998 došlo k jeho otevření a vznikla tak v ulici klasická Kellerschenke Strommer, kde nabízejí svá vína společně s místními typickými jídly. Za krátkou dobu získala na své popularitě a obnovila tak tradici ve městě v ulici Kellergasse, kde se postupně přidalo pár dalších.

Největší expanze přišla v roce 2000, kdy Robert definitivně pověsil svojí původní profesi na hřebík a investoval vydělané peníze do rozvoje vinařství.

Nyní se o víno stará především Robertův syn Tom, který předchozí léta strávil spíše volnomyšlenkářským životem a nikdo by neřekl, že bude následovat svoje rodiče ve stopách vinaře.

S plným nasazením společně s životní partnerkou Tinou a dcerou Aimee se nyní věnují na chodu celého vinařství a také restaurantu.

V posledních letech se celé vinařství zmodernizovalo, avšak neopouští tradice, které ve v 90. Letech 20. Století nastolil Robert Strommer.

Sběr hroznů se provádí výhradně ručně a tím se také dbá na větší kvalitu sbíraných hroznů a čistší zpracování vín.