Laphroaig PX Cask 48 % 1l

Kód: 840 0989
2 190 Kč 1 810 Kč bez DPH
Skladem

Zraje v sudech po sherry Pedro Ximenez, proto také odvozen název "PX". Aroma: sladké rozniky s nádechem lékořice a jen trocha rašeliny. Po přidání vody do whisky je cítit marcipán, mandlové aroma a ořechy. Chuť je hodně rašelinová


Detailní informace

Detailní popis produktu

Je první z Laphroaigu, který se těší ze zrání v sudech po scherry Pedro Ximenez, proto tedy "PX". Samotné sherry je známé svou přirozeně sladkou chutí po sušených hroznech.

Tato whisky opět zraje ve třech typech sudu, právě poslední zrání poskytuje bohaté a sladší aroma, které perfektně doplňuje rašelinový kouř tradičního Laphroaigu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Skotská whisky z ostrova Islay, Nejlepší skotská whisky
Objem: 1 l
Obsah alkoholu: 48 %
Země původu: Skotsko
Druh balení: tuba

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Drsná a velmi svérázná příroda ostrova Islay, pokora, trpělivost a pečlivost jsou nedílnou součástí DNA whisky Laphroaig. Know-how tradiční výroby této jednosladové nakouřené skotské whisky se posouvá z generace na generaci od roku 1815. Každé ze jmen (dokonce i jedno ženské), která se pod ní podepsala, zanechalo autentický otisk. To hlavní, co z whisky dělá Laphroaig, zůstává nezměněné. Základní surovinou je rašelinová voda z potoku Kilbride, ve které se zrna ječmene máčejí dva dny. Ječmen, který má destilérka z vlastní produkce, pěkně po staru klíčí na zemi při 18 stupních Celsia. Je chlazený tradičním způsobem, čili rukama a lopatou. Laphroaig je destilovaná ze sladu sušeného v kouři hořící a ručně řezané rašeliny. Vyznačuje se typickým zemitým aromatem s tóny popela, ohně a jódu. Whisky plné, zlaté barvy s chutí mořských řas, oleje a soli, která voní jako lék na všechny chmury s tajemnou recepturou, bydlí v netypické zelené lahvi. Traduje se, že Laphroaig není jen whisky, ale přímo kult. Kdo ji pochopí, ten si ji zamiluje.

Zajímavost: Po špatné zkušenosti s nekalou konkurencí, která v roce 1907 okopírovala výrobní proces, přetáhla lidi a nakonec svedla poslední část potoku k sobě, koupila společnost okolní pozemky do svého vlastnictví.

Laphroaig je skotskou whisky, která se může těšit širokou paletou produktů. Známá je hlavně svými léčivými slady, které zaženou kdejaké neduhy. Přečtěte si více o tajemství a historii Laphroaigu.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz